четверг, 27 декабря 2018 г.

Модуль 1-3. Рефлексія.

Учителі Біотехнологічного ліцею "Радовель" почанають навчання на тренінґу "Intel - навчання для майбутнього. Настрій бадьорий. Слава Нації!

Сьогодні ми почали працювати за програмою, створеною Intel для модернізації освітнього процесу. Щось було дещо знайомим, а щось геть новим. Дуже цікава платформа з посібником, довідником та дуже зручною системою довідкової допомоги.
Власне, ті цілі навчання, що їх я обрав для себе на початку роботи, мабуть, не до кінця збіглися з тими, які б я поставив після вивчення Модуля 3.
Головним джерелом натхнення став зручний алгоритм упровадження проектного навчання. До цього для мене воно було надто розпливчастим і залежним від суб'єкта дослідження. Тепер я зрозумів, що чітко й лаконічно поставлені конкретні завдання, підкріплені "ключовими питаннями", що стимулюють дослідницьку зацікавленість учнів, - це майже половина справи. Виявляється, чи не кожна тема (навіть, на позір, найменш цікава) може бути використана як джерело або привід для навчального дослідження.
Наше навчання спрямоване на перспективу роботи в малих групах. Тут відразу виникає як солодки присмак інтриги (чи сподобається учням така форма роботи), так і занепокоєння певних ґатунків: 1) хотілося б, аби дослідження мало справді командний характер, але відчувається, що деякі члени команд сильно "просідатимуть", а - можливо - й заважатимуть досягненню успішного результату; 2) не зрозуміло, наскільки проект заважатиме, перекриватиме вкрай щільну програму старших класів, адже з багатьох предметів учні матимуть ЗНО, де глибина набутих знань і креативність є абсолютно неважливими.
У добру путь!

2 комментария:

  1. Смерть ворогам! ( Це на ВАше "Слава нації! ;-)

    А поза цим я хочу відмітити, що Ви дуже гарно вловили суть написання рефлексії, чудово поділилися, тим, що Вам було цікавим і значимим, власними ідеями, тим, як Ви це все пропустили через себе , "переварили". СУпер - що змінюєте, уточнюєте по ходу власні цілі навчання! Не бійтеся частіше писати від першої особи - це ж щоденник навчання.
    Ви дуже вдало зацікавлюєте читачів Вашого блогу своїми сумнівами і побоюваннями. З ВАми хочеться вести діалог, відповідати Вам . Так тримати!!!!
    Я не буду писати свої відповіді на Ваші запитання, ми з Ганною спробуємо в інших модулях допомогти Вам з"ясувати, як це можна зробити.

    ОтветитьУдалить

Рефлексія на блоги 9-11

Останній день тренінґу минає. Безліч нових знань та навичок - це наша медалька за героїзм та витримку. Дехто ще й якогось дядька з цифер...